Itak Kids Tour na Rogli 2014

V soboto, 22. 3. 2014, je na Rogli potekalo 2. tekmovanje v sklopu otroškega državnega pokala v deskanju na snegu do 15 let – Itak Kids Tour.
Tekmovanje je tokrat potekalo v disciplini funcross, kjer so se mladi deskarji pomerili na čas. Deskarji so na  progi na Mašinžagi pomerili dvakrat, v končni razvrstitvi pa je štel najboljši čas. V kategoriji mlajših dečkov je bil najhitrejši Jaka Samec, ki se je otroškega pokala udeležil v tej sezoni prvič. Na stopničke sta se uvrstila še Bono Kralj Kos in Dante Brčić, sicer prvo in drugouvrščena iz prvega tekmovanja serije v tej sezoni.
V kategoriji starejših članov so bili najhitrejši Jernej Glavan, Domen Koce in Jakob Smolnikar, pri puncah pa se je tekmovanja udeležila le Tinkara Tanja Valcl, ki ima tako iz letošnje serije otroškega državnega pokala že dve zlati medalji.

Itak Kids Tour je potekal na Rogli v sklopu Freestyle Weeka, ki se ga udeleži več mladih iz Slovenije in tujine. Mladi deskarji so se imeli na Rogli odlično, za piko na i pa so zmagovalci prejeli lepe nagrade s strani sponzorjev dogodka (Nitro, Philips & O’neill), medtem ko jim je medalje podelil eden bolj znanih deskarjev na svetu – Marko Grilc.

Otroški državni pokal se seli na Vogel, kjer bo tekmovanje potekalo v nedeljo, 30. 03. 2014. Se vidimo na Voglu 😉
DSC_2539