Svetovno prvenstvo alpskih deskarjev bo v začetku marca gostila Rogla!

Potem ko je Mednarodna smučarska zveza FIS v sodelovanju s kitajskimi organizatorji že decembra lani odpovedala svetovno prvenstvo v deskanju na snegu in tudi vsa preostala tekmovanja v svetovnem pokalu, ki bi v sezoni 2020/21 morala biti na Kitajskem (razlog so seveda omejitveni ukrepi v kontekstu zajezitev okužb s koronavirusom), je hkrati aktivno iskala oziroma še išče alternativne rešitve. Svetovno prvenstvo alpskih deskarjev je potrjeno, 1. in 2. marca 2021 ga bo gostila naša Rogla.

Rogla
Rogla bo v začetku marca povsem v znamenju najboljših “rejsborderjev”! (Foto: Miha Matavž)

Pohorsko zimsko-športno središče, ki ima že dolgoletne izkušnje z organizacijo deskarskih tekmovanj na najvišji ravni (svetovni pokali, evropski pokali, mladinska svetovna prvenstva) bo v začetku marca prvič gostilo tudi člansko svetovno prvenstvo alpskih deskarjev na snegu. V ponedeljek 1. marca se bodo na progi Jasa za naslove najboljše in najboljšega na svetu alpski deskarji pomerili v paralelnem veleslalomu, dan potem (torek, 2.marec) pa še v paralelnem slalomu.

Prvi teden marca bo Rogla povsem v znamenju alpskega deskanja na snegu, saj bo v soboto 6. marca tam na sporedu še tekma za svetovni pokal v paralelnem veleslalomu.

Medtem pa FIS še oziroma znova išče nadomestnega organizatorja za svetovno prvenstvo deskarjev na snegu prostega sloga. Potem ko je organizacijo svetovnega prvenstva za discipline prostega sloga (snežni žleb, snežni park, skoki prostega leta) od Kitajcev že prevzel kanadski Calgary, so prvenstvo to sredo zaradi zdravstvenih razmer Kanadčani odpovedali. Mednarodna smučarska zveza naj bi novo informacijo v kontekstu svetovnega prvenstva deskarjev prostega sloga sporočila naslednji teden.

vir: Sloski